VOJVODIĆ RADOVAN

 
Vojvodić Radovan, general pukovnik (1970-1974.)

Rođen u Gluhom Dolu, opština Bar 1922. godine. Pre II svetskog rata đak. Član SKJ od 1940. godine, a u NOR od 1941. godine. U ratu bio pomoćnik komesara bataljona i odreda, pomoćnik komesara Oficirske škole korpusa i dr.

Posle rata predstavnik Vlade FNRJ pri Štabu snaga OUN u Egiptu, vojni izaslanik u Grčkoj i Velikoj Britaniji, načelnik katedre u VVA, zamenik glavnog urednika vojne enciklopedije, načelnik uprave u SSNO, pomoćnik saveznog sekretara za narodnu odbranu i dr. Završio VVA i Kurs operatike JNA. 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas