RADE ĐURIĆ

 
Rade Đurić rođen 15. 09. 1958. godine u Novoj Gradiški u  Hrvatskoj. Vazduhoplovnu vojnu akademiju završio je 1981. godine kao peti u rangu.

Školu za komandno-štabno usavršavanje završio je 1996. godine, a generalštabno usavršavanje 2001. godine.

Ima zvanje instruktora letenja i nosilac je zlatnog letačkog znaka.

U toku karijere obavljao je više letačkih i komandantskih dužnosti u ViPVO kao i dužnosti pomoćnika za izviđačku avijaciju u Komandi RViPVO, načelnika odeljenja za analitiku u Vojnoobaveštajnoj agenciji, zastupnika načelnika VOA krajem 2005. i početkom 2006.godine i  načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove u Generalštabu VS.

U čin brigadnog generala unapređen je 09. Maja 2008. godine.

U toku karijere više puta je odlikovan.

Penzionisan je 2009.godine. 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas