Grupa za saradnju je nadležna za planiranje, organizovanje i realizaciju saradnje sa stranim obaveštajno-bezbednosnim službama, međunarodnim organizacijama, srodnim službama i državnim institucijama Republike Srbije. Grupa organizuje i realizuje protokolarne obaveze za potrebe direktora VOA.

 

Planiranje je organizacijski deo VOA nadležan za planiranje izrađuje godišnje, mesečne i periodične planove rada i vanredne i redovne izveštaje, kao i druge dokumente iz oblasti planiranja. Realizuje koordinaciju rada organizacijskih jedinica VOA s ciljem grupisanja poslova po srodnosti i njihovom objedinjavanju po kriterijumu funkcionalne povezanosti.

 

Bezbednost je organizacijska celina VOA nadležna za bezbednosnu zaštitu lica, objekata, dokumenata i aktivnosti VOA.

 

Koordinator za obaveštajno izvidjačke poslove usmerava i organizuje rad na obaveštajno-izviđačkim poslovima od značaja za odbranu i izučava i predlaže forme i metode obaveštajno-izviđačke delatnosti.

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 14.06.2019. | Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

  • 14.06.2019. | Prijem kod patrijarha Irineja

    Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem.

  • 06.06.2019. | Kandidati za izaslanike odbrane u poseti Generalštabu

    Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarao je danas sa oficirima koji se pripremaju za rad u izaslanstvima odbrane

Važniji linkovi

Pratite nas