Grupa za saradnju je nadležna za planiranje, organizovanje i realizaciju saradnje sa stranim obaveštajno-bezbednosnim službama, međunarodnim organizacijama, srodnim službama i državnim institucijama Republike Srbije. Grupa organizuje i realizuje protokolarne obaveze za potrebe direktora VOA.

 

Planiranje je organizacijski deo VOA nadležan za planiranje izrađuje godišnje, mesečne i periodične planove rada i vanredne i redovne izveštaje, kao i druge dokumente iz oblasti planiranja. Realizuje koordinaciju rada organizacijskih jedinica VOA s ciljem grupisanja poslova po srodnosti i njihovom objedinjavanju po kriterijumu funkcionalne povezanosti.

 

Bezbednost je organizacijska celina VOA nadležna za bezbednosnu zaštitu lica, objekata, dokumenata i aktivnosti VOA.

 

Koordinator za obaveštajno izvidjačke poslove usmerava i organizuje rad na obaveštajno-izviđačkim poslovima od značaja za odbranu i izučava i predlaže forme i metode obaveštajno-izviđačke delatnosti.

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas