Vojnoobaveštajna agencija

 

Vojnoobaveštajna agencija (VOA) je deo bezbednosno-obaveštajnog sistema, kao funkcionalno objedinjenog podsistema nacionalne bezbednosti Republike Srbije (Strategija nacionalne bezbednosti, glava V, član 1).
Bezbednosno-obaveštajni sistem čine Bezbednosno-informativna agencija, Vojnobezbednosna agencija i Vojnoobaveštajna agencija. Poslove usklađivanja rada službi bezbednosti obavlja Biro za koordinaciju (Strategija nacionalne bezbednosti, glava V, član 1).
Vojnoobaveštajna agencija je organ uprave u sastavu Ministarstva odbrane koji obavlja obaveštajne poslove od značaja za odbranu i deo je jedinstvenog bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije
(Zakon o Vojnobezbednosnoj agenciji i Vojnoobaveštajnoj agenciji, član 2).

09.07.2019

Седница Одбора за контролу служби безбедности

Odbor za kontrolu službi bezbednosti, na sednicama zatvorenim za javnost, održanim 9. jula 2019. godine, razmatrao je i usvojio izveštaje o radu Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije za prethodni period.

Detaljnije

14.06.2019

Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

Detaljnije

14.06.2019

Prijem kod patrijarha Irineja

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem.

Detaljnije

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas