vest_humint1.jpg

Završen Osnovni obaveštajni kurs taktičkog nivoa

27. 10. 2015

Beograd - Pripadnici Vojske Srbije Republike Srbije uspešno su završili Osnovni obaveštajni kurs taktičkog nivoa HUMINT, koji je organizovao Centar za usavršavanje kadrova obaveštajne službe Vojnoobaveštajne agencije (VOA).

Kurs je, u periodu od 24. avgusta do 23. novembra, pohađalo osam starešina iz jedinica VS.

Uz čestitke zbog ostvarenih rezultata, direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić izrazio je zadovoljstvo zbog njihovog zalaganja i naglasio da oni moraju neprestano da se usavršavaju u svom poslu. On je istakao značaj realizacije ovog kursa za jedinice VS, jer će stečena saznanja preneti na pripadnike jedinica iz kojih dolaze.

Završetku kursa prisustvovao je i brigadni general Ilija Todorov, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba VS.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas