sastanak_sa_grcima_3_1508672026.jpg

Uspešna saradnja vojnoobaveštajnih službi Srbije i Grčke

22. 10. 2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je danas delegaciju Sektora E za združene obaveštajno-bezbednosne poslove Generalštaba Narodne odbrane Oružanih snaga Grčke na čelu sa direktorom general-majorom Minasom Papadakisom. Sastanku je prisustvovao i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković.

Na sastanku se razgovaralo o problemu migracija na balkanskoj ruti i opasnostima koje migracioni tokovi nose, borbi protiv terorizma, kao i o drugim bezbednosnim pretnjama u regionu Balkana, ali i na globalnom planu. U tom smislu dogovoren je nastavak i unapređenje dosadašnje uspešne saradnje vojnoobaveštajnih službi Srbije i Grčke.

Ministar Vulin je posebno zahvalio na angažovanju grčkih Oružanih snaga u misijama KFOR na Kosovu i Metohiji i Altea u Bosni i Hercegovini koji su doprineli sigurnijem okruženju za srpski narod na tim područjima.

 

Uspešna saradnja vojnoobaveštajnih službi Srbije i Grčke

Uspešna saradnja vojnoobaveštajnih službi Srbije i Grčke
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas