sastanak_sa_grcima_3_1508672026.jpg

Uspešna saradnja vojnoobaveštajnih službi Srbije i Grčke

22. 10. 2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je danas delegaciju Sektora E za združene obaveštajno-bezbednosne poslove Generalštaba Narodne odbrane Oružanih snaga Grčke na čelu sa direktorom general-majorom Minasom Papadakisom. Sastanku je prisustvovao i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković.

Na sastanku se razgovaralo o problemu migracija na balkanskoj ruti i opasnostima koje migracioni tokovi nose, borbi protiv terorizma, kao i o drugim bezbednosnim pretnjama u regionu Balkana, ali i na globalnom planu. U tom smislu dogovoren je nastavak i unapređenje dosadašnje uspešne saradnje vojnoobaveštajnih službi Srbije i Grčke.

Ministar Vulin je posebno zahvalio na angažovanju grčkih Oružanih snaga u misijama KFOR na Kosovu i Metohiji i Altea u Bosni i Hercegovini koji su doprineli sigurnijem okruženju za srpski narod na tim područjima.

 

Uspešna saradnja vojnoobaveštajnih službi Srbije i Grčke

Uspešna saradnja vojnoobaveštajnih službi Srbije i Grčke
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas