Urucenje diplomatskih pasosa Naslovna slika.jpg

Uručenje diplomatskih pasoša

20. 06. 2017

U Vojnoobaveštajnoj agenciji (VOA) su budućim izaslanicima odbrane i članovima njihovih porodica uručeni diplomatski pasoši pred upućivanje na dužnosti u izaslanstvima odbrane R. Srbije u Velikoj Britaniji, Rumuniji i R. Hrvatskoj.

Zamenik direktora VOA, pukovnik Zoran Stojković, poželevši im uspešno obavljanje navedenih dužnosti, istakao je da težište rada izaslanika odbrane realizacija zadataka u okviru vojno-diplomatske funkcije u oblasti odbrane, odnosno predstavljanje i zaštita interesa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u inostranstvu.

U kontekstu realizacije zadataka na novoj dužnosti, pukovnik Stojković je ukazao da su kompetencije izaslanika odbrane široke i da predstavljaju integralni i bitan deo diplomatske misije Republike Srbije u svetu.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas