Urucenje diplomatskih pasosa Naslovna slika.jpg

Uručenje diplomatskih pasoša

20. 06. 2017

U Vojnoobaveštajnoj agenciji (VOA) su budućim izaslanicima odbrane i članovima njihovih porodica uručeni diplomatski pasoši pred upućivanje na dužnosti u izaslanstvima odbrane R. Srbije u Velikoj Britaniji, Rumuniji i R. Hrvatskoj.

Zamenik direktora VOA, pukovnik Zoran Stojković, poželevši im uspešno obavljanje navedenih dužnosti, istakao je da težište rada izaslanika odbrane realizacija zadataka u okviru vojno-diplomatske funkcije u oblasti odbrane, odnosno predstavljanje i zaštita interesa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u inostranstvu.

U kontekstu realizacije zadataka na novoj dužnosti, pukovnik Stojković je ukazao da su kompetencije izaslanika odbrane široke i da predstavljaju integralni i bitan deo diplomatske misije Republike Srbije u svetu.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas