podela pasosa 06072016_1.jpg

Uručenje diplomatskih pasoša

06. 07. 2016

U prostorijama Vojnoobaveštajne agencije (VOA) juče su izaslanicima odbrane i članovima njihovih porodica uručeni diplomatski pasoši pred upućivanje na nove dužnosti u izaslanstvima odbrane R. Srbije u Ruskoj Federaciji, S.R. Nemačkoj, SAD, R. Francuskoj i R. Austriji.

Zamenik direktora VOA, pukovnik Zoran Stojković, rekao je tom prilikom da je prioritet rada izaslanika odbrane obavljanje vojno-diplomatske funkcije u oblasti odbrane, odnosno predstavljanje i zaštita interesa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u inostranstvu.

Uz želju da što uspešnije obave svoj posao, pukovnik Stojković je ukazao da su kompetencije izaslanika odbrane široke, da su oni važan i nezamenljiv deo naših diplomatskih misija u svetu a da članovi porodice predstavljaju oslonac uspešnog rada svakog izaslanika.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas