Svecani koktel 2015.jpg

Svečani koktel pred upućivanje u izaslanstva odbrane

04. 05. 2015

Beograd - U prostorijama Vojnoobaveštajne agencije (VOA) je održan tradicionalni koktel pred upućivanje devet izaslanika odbrane i dvojice pomoćnika izaslanika odbrane Republike Srbije na dužnosti u inostranstvu.

Direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić rekao je tom prilikom da je njihova osnovna uloga da dostojanstveno predstavljaju Srbiju, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, ali i da štite državne interese.

Uz želju da što uspešnije obaljaju svoj posao, brigadni general Dabić je ukazao da su izabrani najbolji među najboljima i da su to i dokazali tokom desetomesečnih priprema.

Novi izaslanici odbrane biće na dužnostima u SAD, Belgiji, Grčkoj, Poljskoj, Izraelu, Egiptu, Mađarskoj, Makedoniji i Turskoj, dok će u Rusku Federaciju i Veliku Britaniju biti upućeni novi pomoćnici izaslanika odbrane.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas