Studenti_u_poseti_VOA.jpg

Studenti u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

19. 02. 2015

Beograd (19.02.) –

Studenti Fakulteta za diplomatiju i bezbednost posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije kako bi se upoznali sa radom Agencije.

Direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić izrazio je zadovoljstvo zbog ove posete i očekivanje da će to u budućnosti postati tradicija. Studentima je prezentovana organizacijska struktura Agencije, njene misije i zadaci. Takođe, objašnjen je i zakonski okviri delovanja Vojnoobaveštajne agencije, ali i njeno mesto i uloga u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije.

Tokom posete, studentima Fakulteta za diplomatiju i bezbednost je predstavljena i muzejska postavka Agencije, u kojoj je prikazan istorijski razvoj vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas