Studenti_u_poseti_VOA.jpg

Studenti u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

19. 02. 2015

Beograd (19.02.) –

Studenti Fakulteta za diplomatiju i bezbednost posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije kako bi se upoznali sa radom Agencije.

Direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić izrazio je zadovoljstvo zbog ove posete i očekivanje da će to u budućnosti postati tradicija. Studentima je prezentovana organizacijska struktura Agencije, njene misije i zadaci. Takođe, objašnjen je i zakonski okviri delovanja Vojnoobaveštajne agencije, ali i njeno mesto i uloga u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije.

Tokom posete, studentima Fakulteta za diplomatiju i bezbednost je predstavljena i muzejska postavka Agencije, u kojoj je prikazan istorijski razvoj vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas