13_02_2017_Saopstenje o poseti studenata.jpg

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

13. 02. 2017

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost posetili su danas, u okviru stručne prakse, Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Na početku posete studentima Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost prezentovana je muzejska postavka vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas, tokom koje su upoznati sa bogatom tradicijom obaveštajne delatnosti u Srbiji.

Potom je zamenik direktora VOA pukovnik Stojković Zoran upoznao studente sa mestom Vojnoobaveštajne agencije u sistemu odbrane i bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije, kao i njenim misijama, funkcijama i nadležnostima.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas