Studenti u VOA 24 maj 2016.jpg

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

24. 05. 2016

Beograd (24.05.2016.god) –

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u okviru stručne prakse posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije kako bi se upoznali sa radom Agencije.

Studentima je prezentovano mesto i uloga Vojnoobaveštajne agencije u sistemu odbrane, kao i u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije, s akcentom na specifičnost rada Agencije. Objašnjen je i zakonski okvir delovanja Vojnoobaveštajne agencije, njena misija, funkcija i nadležnosti, kao i organizaciona struktura i način funkcionisanja.

Tokom posete studentima Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost je predstavljena i muzejska postavka agencije u kojoj je prikazan istorijski razvoj Vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas