Studenti u VOA 24 maj 2016.jpg

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

24. 05. 2016

Beograd (24.05.2016.god) –

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u okviru stručne prakse posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije kako bi se upoznali sa radom Agencije.

Studentima je prezentovano mesto i uloga Vojnoobaveštajne agencije u sistemu odbrane, kao i u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije, s akcentom na specifičnost rada Agencije. Objašnjen je i zakonski okvir delovanja Vojnoobaveštajne agencije, njena misija, funkcija i nadležnosti, kao i organizaciona struktura i način funkcionisanja.

Tokom posete studentima Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost je predstavljena i muzejska postavka agencije u kojoj je prikazan istorijski razvoj Vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas