23052017_naslovna.jpg

Studenti Fakulteta bezbednosti u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

23. 05. 2017

Studenti Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu posetili su danas, u okviru povezivanja teorije i prakse iz predmeta „Bezbednost i odbrana“, Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Na početku posete studentima Fakulteta bezbednosti prezentovana je muzejska postavka vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas, tokom koje su upoznati sa bogatom tradicijom obaveštajne delatnosti u Srbiji, pri čemu su iskazali veliko interesovanje za istu.

U obraćanju studentima, zamenik direktora VOA pukovnik Stojković Zoran upoznao ih je sa mestom Vojnoobaveštajne agencije u sistemu odbrane i bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije, kao i njenim misijama, funkcijama i zakonskim okvirom delovanja Agencije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas