23052017_naslovna.jpg

Studenti Fakulteta bezbednosti u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

23. 05. 2017

Studenti Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu posetili su danas, u okviru povezivanja teorije i prakse iz predmeta „Bezbednost i odbrana“, Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Na početku posete studentima Fakulteta bezbednosti prezentovana je muzejska postavka vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas, tokom koje su upoznati sa bogatom tradicijom obaveštajne delatnosti u Srbiji, pri čemu su iskazali veliko interesovanje za istu.

U obraćanju studentima, zamenik direktora VOA pukovnik Stojković Zoran upoznao ih je sa mestom Vojnoobaveštajne agencije u sistemu odbrane i bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije, kao i njenim misijama, funkcijama i zakonskim okvirom delovanja Agencije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas