Studenti FB u poseti VOA 27.05.2015.jpg

Studenti Fakulteta bezbednosti u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

27. 05. 2015

Studenti Fakulteta bezbednosti u okviru stručne prakse posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije kako bi se upoznali sa radom Agencije.

Direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić izrazio je zadovoljstvo zbog ove posete i očekivanje da će u budućnosti neki od prisutnih studenata raditi i u Agenciji. On je naglasio da rad u VOA zahteva kontinuirano školovanje i usavršavanje i nakon fakulteta. Odgovarajući na pitanje studenata, direktor VOA je rekao da je najveći izazov praćenje bezbednosnih rizika i pretnji u regionu i u kriznim žarištima u svetu.

Studentima je prezentovano mesto i uloga Vojnoobaveštajne agencije u sistemu odbrane, kao i u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije, s akcentom na specifičnostima rada Agencije. Objašnjen je i zakonski okvir delovanja Vojnoobaveštajne agencije, njena misija, funkcija i nadležnosti, kao i organizaciona struktura i način funkcionisanja.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas