poseta_ministra21022014.jpg

Ministar odbrane Nebojša Rodić posetio VOA

21. 02. 2014

Beograd, 21. februar 2014. godine – Ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić posetio je danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA). U okviru prve zvanične posete Agenciji ministar se upoznao sa uslovima rada, kao i sa mogućnostima i kapacitetima VOA.

Ministar Rodić je izrazio zadovoljstvo svojom posetom Agenciji i naglasio je da će uvek pružiti podršku pripadnicima Agencije u njihovom radu. On je dodao da je uveren da će i u budućnosti VOA nastaviti sa kvalitetnom realizacijom zadataka kao i do sada, a u skladu sa definisanim misijama.

- Državni vrh zna koje su vrednosti Vojnoobaveštajne agencije – istakao je Rodić. On je naglasio da zadovoljan zbog činjenice da je zaposlen veliki broj mladih ljudi u Agenciji, kao i da treba ulagati u obrazovanje, koje mora biti kontinuirano i agresivno.

Prilikom obilaska Agencije ministar Rodić je upoznat sa ključnim elementima funkcionisanja VOA, sa njenim mestom u bezbednosno-obaveštajnom sistemu RS, sa zakonskim okvirom, nadzorom i kontrolom, nadležnostima, funkcijama, misijom, organizacijskom strukturom, kao i aktivnostima Vojnoobaveštajne agencije.

Predstavnici VOA su ministru Rodiću prezentovali i muzejsku postavku o istoriji vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas