Slika 01s.jpg

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane u poseti VOA

20. 02. 2014

Beograd, 20. februar 2014. godina - Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Predstavnici VOA su u okviru današnje posete najpre upoznali polaznike Visokih studija bezbednosti i odbrane sa muzejskom postavkom o istoriji vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

Nakon upoznavanja sa prošlošću i tradicijom, zamenik direktora VOA pukovnik Slavoljub Dabić upoznao je polaznike sa ključnim elementima funcionisanja Agencije, sa njenim mestom u bezbednosno-obaveštajnom sistemu RS, sa zakonskim okvirom, nadzorom i kontrolom, nadležnostima, funkcijama, misijom, organizacijskom strukturom, kao i aktivnostima Vojnoobaveštajne agencije.

Nakon uvodnog izlaganja zamenik direktora VOA je detaljno prezentovao nadležnosti i aktivnosti pojedinih organizacijskih celina Agencije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas