poseta-bivsi-1

Bivši rukovodioci u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

30. 09. 2014

Bivši rukovodioci vojnoobaveštajne službe posetili su danas prostorije Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije kako bi se upoznali sa sadašnjim uslovima rada, mogućnostima i kapacitetima Agencije.

Zastupnik direktora Agencije brigadni general Slavoljub Dabić izrazio je zadovoljstvo zbog ove posete i očekivanje da će to u budućnosti postati tradicija. On je ocenio i da Vojnoobaveštajna agencija ne bi bila to što jeste da prethodni rukovodioci nisu uložili trud i znanje u razvoj i unapređenje vojnoobaveštajne delatnosti u R. Srbiji.

Tokom poste, bivšim rukovodiocima najper je predstavljena muzejska postavka, u kojoj je prikazan istorijski razvoj vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas. Nakon tog obilaska, sadašnje rukovodstvo VOA, na čelu sa brigadnim generalom Dabićem, prezentovalo je gostima ključne elemente funkcionisanja Agencije, odnosno mesto VOA u bezbednosno-obaveštajnom sistemu R. Srbije, zakonski okvir, nadzor i kontrolu, nadležnosti, misiju, kao i organizacijsku strukturu Agencije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas