Šesta konferencija izaslanika odbrane Republike Srbije

Šesta konferencija izaslanika odbrane Republike Srbije

26. 03. 2013

Šesta godišnja konferencija izaslanika odbrane Republike Srbije održava se u Domu Garde ''Topčider'' u Beogradu od 25. marta do 29. marta ove godine, kako bi se analizirao rad vojnodiplomatskih predstavnika i definisali prioriteti za naredni period.
Nakon uvodnog obraćanja direktora VOA brigadnog generala Dragana Vladisavlјevića, učešće u izlaganju uzeli su savetnik predsednika Republike Srbije Marko Đurić, državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Nikolić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar Ministarstva spolјnih poslova Vera Mavrić i pomoćnici ministra odbrane za politiku odbrane i materijalne resurse Miroslav Jovanović i Jasminka Todorov. Oni su upoznali vojnodiplomatske predstavnike o aktivnostima u okviru svojih nadležnosti, izneli planove za naredni period, ali i očekivanja od izaslanika odbrane u realizaciji aktivnosti na međunarodnom planu.
General Vladisavlјević rekao je da je cilј Konferencije analiza rezultata rada izaslanstava odbrane i davanje usmerenja radi unapređenja kvaliteta rada.
Državni sekretar Nikolić ocenio je da izaslanstva odbrane daju značajan doprinos u izgradnji ugleda Ministarstva i Vojske Srbije na međunarodnom i unutrašnjem planu. On je naglasio da u zastupanju interesa Srbije na međunarodnom planu posebno mesto ima angažovanje izaslanika odbrane u promociji reforme sistema odbrane, bilateralne vojne, a posebno vojno-ekonomske saradnje.
Načelnik Generalštaba upoznao je izaslanike odbrane sa najznačajnijim aktivnostima Vojske Srbije, i tom prilikom im je ukazao da svojim aktivnostima mogu doprineti VS i Srbiji, kao i da su oni upravo ''prva linija odbrane''.
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas