odbor slika1.jpg

Vojnoobaveštajna agencija podnela izveštaj o radu u 2009. godini

20. 04. 2010

Odbor za odbranu i bezbednost Narodne Skupštine prihvatio je danas izveštaj o radu Vojnoobaveštajne agencije za 2009. godinu. 

 
O aktivnostima agencije tokom prošle godine, zadacima i rezultatima rada članove Odbora informisao je zamenik direktora VOA brigadni general Dragan Vladisavljević sa saradnicima. 
 
Prema oceni generala Vladisavljevića, tokom 2009. godine Republika Srbija nije bila objekat vojnog ugrožavanja. Težište rada VOA, zato je bilo, usmereno na prikupljanje činjenica o aktivnostima nosilaca asimetričnih pretnji u neposrednom okruženju.
 
- Prošlu godinu karakterisala je nestabilnost i napetost u svetu, praćena brojnim regionalnim konfliktima, nesmanjena opasnost od terorizma kao i unutrašnji problemi u državama pogođenim ekonomskom krizom i asimetričnim pretnjama. Slično stanje bilo je i u regionu, za koji je bila karakteristična različito motivisana tendencija pogoršanja odnosa među državama. Stabilnost BiH i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova bila su ključna područja interesovanja međunarodne zajednice i država u regionu – naglasio je general Vladisavljević. 
 
Članovi Odbora za odbranu i bezbednost interesovali su se i za teorističke pretnje našoj državi, stvaranje misije pri NATO, stanje na jugu Srbije i u međunarodnom okruženju.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas