odbor slika1.jpg

Vojnoobaveštajna agencija podnela izveštaj o radu u 2009. godini

20. 04. 2010

Odbor za odbranu i bezbednost Narodne Skupštine prihvatio je danas izveštaj o radu Vojnoobaveštajne agencije za 2009. godinu. 

 
O aktivnostima agencije tokom prošle godine, zadacima i rezultatima rada članove Odbora informisao je zamenik direktora VOA brigadni general Dragan Vladisavljević sa saradnicima. 
 
Prema oceni generala Vladisavljevića, tokom 2009. godine Republika Srbija nije bila objekat vojnog ugrožavanja. Težište rada VOA, zato je bilo, usmereno na prikupljanje činjenica o aktivnostima nosilaca asimetričnih pretnji u neposrednom okruženju.
 
- Prošlu godinu karakterisala je nestabilnost i napetost u svetu, praćena brojnim regionalnim konfliktima, nesmanjena opasnost od terorizma kao i unutrašnji problemi u državama pogođenim ekonomskom krizom i asimetričnim pretnjama. Slično stanje bilo je i u regionu, za koji je bila karakteristična različito motivisana tendencija pogoršanja odnosa među državama. Stabilnost BiH i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova bila su ključna područja interesovanja međunarodne zajednice i država u regionu – naglasio je general Vladisavljević. 
 
Članovi Odbora za odbranu i bezbednost interesovali su se i za teorističke pretnje našoj državi, stvaranje misije pri NATO, stanje na jugu Srbije i u međunarodnom okruženju.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas