koncert-nasa-deca-2013.jpg

Koncert "Naša deca"

19. 04. 2013

Na tradicionalnom koncertu „Naša deca“, uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, sinoć su u Domu vojske nastupila deca čiji su roditelјi zaposleni ili penzionisani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Podršku mladim talentima pesmom su pružili Ana Stanić, operski pevač Oliver Nјego i ovogodišnje predstavnice Republike Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije u Malmeu, grupa „Moje 3“, koju čine Sara Jovanović, Mirna Radulović i Nevena Božović.

Koncertu je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ličnosti javnog i kulturnog života prestonice, i naravno roditelјi i rodbina mališana koji su učestvovali u programu.

Posle uvodnog instrumentala Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ i numere Persi Fejt „ Rithm of the rain “, čast da otvori večerašnju muzičku manifestaciju pripala je Mariji Vještić. Ona je već osvajala nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, a večeras je otpevala legendarnu kompoziciju „Vino i gitare“.

Usledio je klavirski duo Jelena Stevanović (16) i Nevena Uletilović (17), koje su u pratnji orkestra izvele Pjacolinu kompoziciju „Tango Pariz“.

Milica Žugić ima 18 godina, koncert je majstor Filharmonije mladih, a večeras je goste u Domu vojske obradovala Mendelsonovim violinskim koncertom.

Profesija sedamnaestogodišnje Tijane Radović, kako kaže biće muzika, a u pratnji simfonijskog orkestra izvela je Mocartov „Andante C dur“ za flautu.

Desetogodišnji Marko Veličković sa Novog Beograda učenik je muzičke škole „Stanislav Binički“, drugi je razred klavira, a već osvaja nagrade. Kaže da klavir najviše voli – odmah posle Mesija. On je večeras odsvirao Džilokovu kompoziciju „Fantomski jahač“.

Ana Stanić bila je prva gošća ovogodišnjeg koncerta „Naša deca“. Uz pratnju orkestra „Stanislav Binički“, ali i bodrenje publike otpevala je numeru „Can't take my ayes “.

Usledili su nastupi Anastasje Zogović i Anđelije Momčilović koje su bile među najmlađim učesnicima koncerta, a zatim je publiku pesmom Dragana Stojnića „Adađo“ pozdravio i proslavlјeni operski doajen Oliver Nјego.

Posle njega scenom su zagospodarile sestre Nevena i Jovana Milovanović, rodom iz Kruševca, beograđanka Jelena Selenić, i mlade pijanistkinje Ksenija Komazec i Magdalena Nešković.

Desetogodišnja Una Ganić izvela je Đulijanijev „Maestozo za gitaru“, a posle nje na gitari je svoje umeće pokazala i dvanaestogodišnja Anja Risimić sa kompozicijom „Kapričo gitara“.

Petogodišnja Milica Miletić najmlađa je učesnica ovogodišnjeg koncerta, a večeras je pesmu „Kako deca rastu“ pevala pod budnim okom mame, koja svira violinu u orkestru „Stanislav Binički“.

Usledila je kompozicija devetogodišnje Maše Vuković iz Kralјeva, koja je u pratnji muzičkog ansambla izvela „Spokojno spavaj“. Sanja Vasilјković predstavila se „Francuskom pesmom“ na klaviru, Nikoleta Gluščević „Romansom“ na violini, a sve je pesmom Jelene Tomašević „Okeani“ začinila svestrana Jovana Mrdak iz Beograda koja se, uz sve talente koje ima, večaras operedelila za pevanje.

Posle Nataše Aranđelović koja je sjajnim vokalnim mogućnostima zagrejala publiku, na red je došao i nastup Sare, Mirne i Nevene. „Moje 3“ izvele su pesmu „Ajde Jano, mori“, zahvalivši organizatorima koncerta na prilici da budu okruženi sa sjajnim mladim i talentovanim izvođačima u čijim su performansima večeras uživale.

Koncert je zatvorila četrnaestogodišnja kralјevčanka Marija Čolović, koju je u numeri „Dunavski talasi“ pratio simfonijski orkestar „Stanislav Binički“, pod dirigentskom palicom maestra Pavla Medakovića.

Svim učesnicima na kraju koncerta uručeni su pokloni, koje je obezbedio Telekom Srbije.
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas