Ministar Šutanovac primio novounapređene generale

19. 02. 2010

Ministar odbrane Dragan Šutanovac primio je danas novounapređene brigadne generale: Branka Andrića, načelnika Uprave za organizaciju, Dragana Vladisavljevića, zamenika direktora Vojnoobaveštajne agencije, Mlađena Niševića, načelnika štaba Komande za obuku, Srđana Novakovića, načelnika Uprave za opštu logistiku i Dušana Stojanovića, komandanta 2. brigade KoV i uručio im ukaze o unapređenju.

 
Ministar Šutanovac je uz čestitke istakao da će zajedničkim snagama nastaviti da rade na sprovođenju reformi sistema odbrane kakav država Srbija zaslužuje. On je posebno naglasio važnost završetka procesa profesionalizacije Vojske Srbije do kraja ove godine, koji je prioriteni zadatak celog sistema odbrane u narednom periodu.
 
Uvođenjem novog sistema vrednosti u budućnosti će se mnogo teže sticati visoki činovi. Shodno tome ministar je izrazio očekivanje da će novounapređeni brigadni generali nastaviti sa podizanjem ugleda Vojske Srbije i profesije.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas