1.jpg

Svečani prijem povodom 5. konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije

18. 03. 2011

Povodom održavanja 5. godišnje konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, 18. marta u večernjim satima u Velikoj ratnoj sali starog generalštaba, održan je svečani prijem kojem su prisustvovali ministar odbrane i načelnik GŠ Vojske Srbije sa članovima kolegijuma, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, SDPR, strani VDP akreditovani u Beogradu, pripadnici Vojnoobaveštajne agencije i drugi gosti.

 
Iako Republika Srbija trenutno ima relativno mali broj izaslanstava odbrane (19), njihov dosadašnji rad je potvrdio značaj koji imaju za realizaciju definisanih ciljeva i afirmaciju Republike Srbije i sistema odbrane. Svojim radom doprinose boljoj informisanosti državnog rukovodstva o situaciji u regionu i svetu utičući time na jačanje bezbednosti Republike Srbije. Osim toga, njihovo angažovanje usmereno je na razvoj bilateralne vojne saradnje, posebno na regionalnom nivou, afirmaciji R. Srbije u programu PzM, promociji doprinosa zemlje međunarodnom miru i bezbednosti i vojnoekonomskoj saradnji.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas