Novi diplomatski predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uskoro na dužnostima

Novi diplomatski predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uskoro na dužnostima

17. 06. 2010

Posle višemesečnih priprema i uspešno položenog završnog ispita, nova generacija IO i pomoćnika IO RS 17. juna je zvanično ispraćena uoči preuzimanja dužnosti. 

 
Tokom dana, ministar odbrane, gospodin Dragan Šutanovac primio je zastupnika direktora VOA brigadnog generala Dragana Vladisavljevića u pratnji novih izaslanika odbrane i pomoćnika, koji će u narednom periodu obavljati dužnost u 13 država. I ovom prilikom, ministar odbrane je, pored zadnjih instrukcija, poželevši prisutnima uspeh u radu, ukazao na važnost zadataka iz domena rada izaslanstava odbrane i podsetio na prioritete odbrambene i spoljne politike Republike Srbije. 
 
U večernjim satima, u sali Doma garde na Topčideru održana je svečanost, kojoj su pored pripadnika VOA, prisustvovale ugledne zvanice iz MO i VS, Ministarstva spoljnih poslova, SDPR i drugih institucija. Zastupnik direktora VOA, brigadni general Dragan Vladisavljević uručio je grupi oficira koja odlazi u inostranstvo putne isprave, a u ime svih, kolegama iz VOA na podršci u pripremama, zahvalio se pukovnik Nikola Lunić.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas