Potpisivanje izjave o saradnji

Potpisivanje izjave o saradnji

14. 07. 2011

Zastupnik direktora Vojnoobaveštajne agencije Ministarstva odbrane Republike Srbije brigadni general Dragan Vladisavljević primio je 14.07.2011. godine u službenim prostorijama izaslanika odbrane Republike Grčke brigadnog generala Apostolosa Kostopulosa, koji je preneo pozdrave načelnika Grčke vojnoobaveštajne službe (MIJD) general-majora Nikolaosa Katavelisa. Nakon kraćeg razgovora, general Kostopulos je, na osnovu ovlašćenja ministra spoljnih poslova Grčke, potpisao Izjavu o saradnji između vojnoobaveštajnih institucija članica regionalnog saveta za saradnju iz jugoistočne evrope. 

Grčka vojnoobaveštajna služba je deseta članica koja je i pisanim putem u Beogradu izrazila nameru da učestvuje u razvoju saradnje u okviru inicijative SEEMIC (Šefovi vojnoobaveštajnih institucija Jugoistočne Evrope). Ovaj akt predstavlja kontinuitet napora učinjenih na Drugoj konferenciji SEEMIC, održanoj u Beogradu 30. septembra 2010. godine u organizaciji Vojnoobaveštajne agencije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas