konf.jpg

IV konferencija IO RS

12. 04. 2010

U Beogradu se od 12. do 20. aprila održava četvrta Godišnja konferencija izaslanika odbrane Republike Srbije. Konferencija je sastavni deo rukovođenja i unapređenja rada izaslanstava odbrane koja deluju u okviru naših diplomatskih misija u svetu i prilika da se izaslanici odbrane na najefikasniji način  upoznaju sa pitanjima vezanim za njihov rad, dobiju smernice i instrukcije za naredno razdoblje i razmene međusobna iskustva. 

 
U plenarnom delu konferencije izaslanicima odbrane se obratio ministar odbrane Republike Srbije gospodin Dragan Šutanovac, i apostrofirao  prioritete spoljne i odbrambene politike Republike Srbije i ukazao na očekivanja Ministarstva odbrane od njihovog angažovanja. Ministarstvo odbrane u skladu sa planiranim ciljevima i zadacima očekuje od izaslanika odbrane da i u narednom periodu, sa svog aspekta doprinose informisanosti državnog rukovodstva o situaciji u regionu i svetu i na taj način utiču na jačanje bezbednosti Republike Srbije. Svojim angažovanjem treba maksimalno da rade na razvoju bilateralne vojne saradnje, posebno na regionalnom nivou, afirmaciji Republike Srbije kao članice Partnerstva za mir, promociji doprinosa zemlje međunarodnom miru i bezbednosti i  vojnoekonomskoj  saradnji. 
 
Učesnicima konferencije obratili su se i načelnik GŠ VS gppk Miloje Miletić,  državni sekretari i drugi rukovodioci iz MO i VS. 
 
Iako Republika Srbija trenutno ima relativno mali broj izaslanstava odbrane (18),  njihov dosadašnji rad je potvrdio značaj koji imaju za realizaciju definisanih ciljeva i afirmaciju Republike Srbije i sistema odbrane. Na međunarodnom planu, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, postali su pouzdan i uvažen partner, kako u bilateralnim, tako i u multilateralnim odnosima.   
 
Povodom održavanja 4. konferencije izaslanika odbrane organizovan je svečani prijem kojem su prisustvovali ministar odbrane i načelnik GŠ VS sa vojim saradnicima, predstavnici MSP, SDPR, strani VDP akreditovani u Beogradu i drugi gosti.

 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas