Novi izaslanik odbrane i izaslanik za KoV SAD uručio

Novi izaslanik odbrane i izaslanik za KoV SAD uručio "Legiju za zasluge" pukovniku Anočić Branislavu

06. 07. 2010

U utorak 6. jula 2010. godine u kabinetu zamenika direktora VOA, pukovniku Vojske Srbije Branislavu Anočiću dodeljeno je Odlikovanje za oficire Predsednika Sjedinjenih Američkih Država "Legija za zasluge". Orden je u prisustvu zastupnika direktora VOA brigadnog generala Dragana Vladisavljevića i njegovih saradnika i dosadašnjeg izaslanika odbrane SAD i izaslanika RV SAD u Beogradu ppk. Džona Kapela, uručio pukovnik Pol Brocen, novi izaslanik odbrane i izaslanik za KoV SAD. 

 
Pukovnik Branislav Anočić je ovo visoko priznanje dobio za izuzetne zasluge tokom službe srpskog vojnog, pomorskog i vazduhoplovnog izaslanika odbrane u SAD od oktobra 2005. do aprila 2009. godine. Svojom profesionalnošću i zalaganjem on je postavio temelje za unapređenje vojne saradnje dve zemlje i prijateljstva SAD i Republike Srbije. U obrazloženju američke strane je istaknuto da "izuzetan napor, odlično rukovođenje i lična inicijativa pukovnika Anočića služe na čast njemu lično, Oružanim snagama Srbije i njegovoj zemlji".


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas