Novi izaslanik odbrane i izaslanik za KoV SAD uručio

Novi izaslanik odbrane i izaslanik za KoV SAD uručio "Legiju za zasluge" pukovniku Anočić Branislavu

06. 07. 2010

U utorak 6. jula 2010. godine u kabinetu zamenika direktora VOA, pukovniku Vojske Srbije Branislavu Anočiću dodeljeno je Odlikovanje za oficire Predsednika Sjedinjenih Američkih Država "Legija za zasluge". Orden je u prisustvu zastupnika direktora VOA brigadnog generala Dragana Vladisavljevića i njegovih saradnika i dosadašnjeg izaslanika odbrane SAD i izaslanika RV SAD u Beogradu ppk. Džona Kapela, uručio pukovnik Pol Brocen, novi izaslanik odbrane i izaslanik za KoV SAD. 

 
Pukovnik Branislav Anočić je ovo visoko priznanje dobio za izuzetne zasluge tokom službe srpskog vojnog, pomorskog i vazduhoplovnog izaslanika odbrane u SAD od oktobra 2005. do aprila 2009. godine. Svojom profesionalnošću i zalaganjem on je postavio temelje za unapređenje vojne saradnje dve zemlje i prijateljstva SAD i Republike Srbije. U obrazloženju američke strane je istaknuto da "izuzetan napor, odlično rukovođenje i lična inicijativa pukovnika Anočića služe na čast njemu lično, Oružanim snagama Srbije i njegovoj zemlji".


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 24.12.2018. | Završena Radionica o otvorenim izvorima

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić dоdеliо је u pеtаk, 21. dеcеmbrа, sеrtifikаtе pоlаznicimа Rаdiоnicе о upоtrеbi pоdаtаkа

  • 21.12.2018. | Sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

    Odbor za kontrolu službi bezbednosti, na sednicama zatvorenim za javnost, održanim 21. decembra 2018. godine, razmatrao je i usvojio izveštaje o radu Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije, za prethodni period.

  • 11.12.2018. | Sаrаdnjа sа Rаdiо-tеlеviziјоm Srbiје

    Pоlаznici Prоgrаmа stručnоg usаvršаvаnjа zа rаd u izаslаnstvimа оdbrаnе, kојi sprоvоdi Vојnооbаvеštајnа аgеnciја, pоsеtili su 5. dеcеmbrа Rаdiо-tеlеviziјu Srbiје.

Važniji linkovi

Pratite nas