Prijem povodom dana VOA

Prijem povodom dana VOA

04. 05. 2012

Prijemom u Velikoj ratnoj sali u zgradi starog Generalštaba obeleženo je 92 godine od osnivanja Obaveštajnog odeljenja Glavnog đeneralštaba. Svečanosti povodom 6. maja - Dana Vojnoobaveštajne agencije, prisustvovali su vršilac dužnosti predsednika Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović, premijer Mirko Cvetković, zamenik premijera Jovan Krkobabić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković, predstavnici verskih zajednica, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao vojni izaslanici akreditovani u Srbiji.

Prisutnima se prvi obratio direktor Vojnoobaveštajne agencije, brigadni general Dragan Vladisavljević koji je izrazio uverenje da su pripadnici Agencije svojim radom doprineli objektivnom sagledavanju bezbednosne situacije u svetu i regionu i time donosiocima odluka olakšali rad u formulisanju državnih odgovora na aktuelne bezbednosne rizike i pretnje.

- Državno i vojno rukovodstvo smo izveštavali o situaciji na kriznim područjima, naročito tamo gde su u okviru misija angažovani srpski vojnici. Angažovanjem mreže izaslanstava odbrane, preko koje Agencija ostvaruje vojno-diplomatsku funkciju, pružen je značajan doprinos afirmisanju državne i vojne politike i razvijanju bilateralne saradnje sa drugim državama - istakao je direktor Vojnoobaveštajne agencije Dragan Vladisavljević.

 

Obraćanje brigadnog generala Dragana Vladisavljevića

Obraćanje brigadnog generala Dragana Vladisavljevića
 
Na važnost Vojnoobaveštajne agencije u obaveštajno-bezbednosnom sistemu Republike Srbije ukazao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je pohvalio rad Agencije istakavši da su njeni pripadnici uspešno realizovali sve zadatke. 
- Savremeni izazovi i pretnje se ne mogu otkloniti ukoliko nemate pravovremenu i tačnu informaciju. To je jedini način da se suočite sa problemom, a ne da ga zaobilazite. Tu je izuzetno važna uloga Vojnoobaveštajne agencije koja predstavlja srž obaveštajno-bezbednosnog sektora. U savremenom svetu uloga vojnoobaveštajnih agencija je promenjena, u skladu sa tim VOA danas obavlja i vojno-diplomatsku funkciju, pokriva više zemalja nego ranije, što je značajno za promociju naše zemlje, naročito njenih kapaciteta u odbrambenoj industriji - ocenio je ministar Šutanovac i dodao da je kadar Agencije podmlađen što će doprineti još boljem radu.
 

Obraćanje ministra Šutanovca

Obraćanje ministra Šutanovca
 
Čestitku svim pripadnicima Agencije uputila je i v.d. predsednika Republike Slavica Đukić-Dejanović. Ona je istakla da se Vojnoobaveštajna agencija pozicionirala u jednog od ključnih činilaca obaveštajno-bezbednosnog sistema, koji savesnim obavljanjem zadataka i uspešnom saradnjom sa partnerskim službama doprinosi bezbednosti Republike Srbije i stabilnosti regiona.
 
 
Izjava Slavice Đukić-Dejanović
Izjava Mirka Cetkovića
 
Izjava Branka Krge
Svečani prijem
 

 

Čestitka v.d. predsednika Republike i predsednice Narodne skupštine povodom Dana VOA

Povodom Dana Vojnoobaveštajne agencije – 6. maja, svim pripadnicima Agencije upućujem srdačne i iskrene čestitke.
Proslava Dana Vojnoobaveštajne agencije prilika je da se, podsećanjem na bogatu istoriju vojnoobaveštajne službe u Srbiji, istakne značaj Agencije i njena savremena uloga u odbrani države i njenih vitalnih interesa. Baštineći časnu tradiciju, Vojnoobaveštajna agencija se pozicionirala u jednog od ključnih činilaca obaveštajno-bezbednosnog sistema, koji savesnim obavljanjem zadataka i uspešnom saradnjom sa partnerskim službama doprinosi bezbednosti Republike Srbije i stabilnosti regiona.
U godini za nama, čuvajući stečeni profesionalni ugled, Agencija se dokazala uspešno realizujući poverene zadatke shodno državnim bezbednosnim i spoljnopolitičkim prioritetima. Tačnim i blagovremenim izveštavanjem Agencija je sprečila strategijsko iznenađenje, doprinela odlučivanju državnog i vojnog rukovodstva i realizaciji strategijskih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje.
Uverena sam da će pripadnici Vojnoobaveštajne agencije i ubuduće odgovorno, profesionalno i efikasno izvršavati svoje zadatke, znajući da time doprinose bezbednosti građana, zaštiti interesa i realizaciji državnih ciljeva Republike Srbije.
 

Čestitka ministra odbrane povodom Dana VOA

Povodom Dana Vojnoobaveštajne agencije – 6. maja, svim pripadnicima agencije upućujem srdačne čestitke.
Pripadnici Vojnoobaveštajne agencije su visokom profesionalnošću u obavljanju obaveštajnih poslova od značaja za odbranu doprineli jačanju nacionalne bezbednosti i regionalne stabilnosti.
Uveren sam da ćete i u narednom periodu preventivnim i pravovremenim ispunjavanjem obaveštajne funkcije i misija jačati bezbednosno-obaveštajni sistem naše zemlje, pružati obaveštajnu podršku sistemu odbrane i unapređivati odnose sa partnerskim i prijateljskim zemljama.
Čestitajući vam praznik, želim vam uspehe u izgradnji operativnih sposobnosti i afirmaciji službe. 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas