img_6414.jpg

Ambasador Francuske Teral uručio visoko priznanje pukovniku Dabiću

02. 07. 2010

Na svečanosti u francuskoj ambasadi u Beogradu, ambasador Žan Fransoa Teral uručio je visoko priznanje pukovniku Slavoljubu Dabiću, vojnom izaslaniku Srbije u Parizu od 2005. do 2009. godine, kojim ga je imenovao u rang oficira Nacionalnog reda za zasluge. 

 
Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Dragan Šutanovac, izaslanik odbrane Francuske u Beogradu potpukovnik Paskal Mišel Josef Art, predstavnici Ambasade Francuske i Ministarstva odbrane Srbije. Uručujući visoko priznanje ambasador Teral je istakao da je pukovnik Dabić bio glavni pokretač obnove odnosa između Srbije i Francuske u oblasti odbrane, "pokazujući da uvek stoji na raspolaganju prilikom izvršavanja brojnih i teških zadataka". 
 
"Umeo je da veoma brzo ostvari neophodne kontakte za razvoj naše vojne saradnje, uzimajući na sebe odgovornost za odvijanje misija na teritoriji na kojoj bio akreditovan, u Francuskoj. Energične prirode i diplomata, sa odličnim znanjem našeg jezika, pukovnik Dabić je posebno cenjen zbog svog smisla za ostvarivanje  kontakata, zbog umeća slušanja sagovornika i zbog održavanja veza sa francuskim vlastima", rekao je ambasador Teral, ocenivši da je rad pukovnika Dabića u vojnodiplomatskoj misiji za primer, jer se "bezrezervno posvetio i na taj način stvorio visoko cenjenu sliku svoje vojske i svoje zemlje". "Uzimajući u obzir izvanredan kvalitet obavljenih zadataka u okviru razvoja odnosa poverenja između naše dve vojske, ali i zato što sam imao priliku da se sa njim sretnem u više navrata i što ga cenim kao čoveka i oficira, posebno mi je drago da imenujem pukovnika Slavoljuba Dabića u rang oficira Nacionalnog reda za zasluge", istakao je francuski ambasador Žan Fransoa Teral uručujući priznanje vojnom izaslaniku Srbije u Francuskoj, koji je na toj dužnosti proveo prethodne četiri godine, a sada završava generalštabno usavršavanje u Školi nacionalne odbrane. 

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas