rodna_ravnopravnost_180913_.jpg

Sastanak o rodnoj ravnopravosti održan u VOA

18. 09. 2013

Beograd, 18.09.2013. – Članice i članovi analitičke grupe MO i VS za praćenje i analizu sprovodjenja Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 SB UN održali su danas jedanaesti sastanak u Vojnoobaveštajnoj agenciji (VOA).

U ime VOA i njenih pripadnika, članice i članove analitičke grupe MO i VS pozdravio je direktor Agencije brigadni general Dragan Vladisavljević i ujedno ih ohrabrio u njihovim naporima da poboljšaju položaj žena u sistemu bezbednosti.

Direktor VOA istakao je da je od ukupnog broja zaposlenih u Agenciji skoro 20 odsto žena, koje rade na različitim dužnostima u skladu sa svojim kvalifikacijama. On je naglasio da u Agenciji nema razlike između polova i da postoji podjednak tretman prilikom konkursa, na kojima je presudno ispunjenje kriterijuma koji su isti za sve.

Takođe, direktor VOA je članice i članove analitičke grupe MO i VS upoznao i sa funkcijama, nadležnostima i organizacijom Agencije.

Osim članica i članova analitičke grupe MO i VS sastanku je prisustvovala i savetnica ministra odbrane za rodnu ravnopravnost Jovanka Šaranović.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas