Izaslanici_21_06_2023_pocetna.jpg

Sastanak ministra Vučevića sa budućim izaslanicima odbrane

21. 06. 2023

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Domu Garde u Beogradu sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije koji će u narednom periodu da preuzmu dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini, Ujedinjenom Kraljevstvu, Belorusiji, Izraelu, Egiptu, Mađarskoj, Azerbejdžanu, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Ministar Vučević je novim izaslanicima poručio da dostojno predstavljaju svoju zemlju, štite njene interese i budu posvećeni razvijanju saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti sa državama prijema. On ih je upoznao sa prioritetima politike odbrane i težišnim zadacima u okviru bilateralne vojne saradnje sa svakom od država prijema.

Ministar odbrane naglasio je da se Republika Srbija, kao vojno neutralna država, oslanja na sopstvene snage u odbrani zemlje, ali i da je izgradnja poverenja sa međunarodnim partnerima naše dugoročno opredeljenje.

Tokom današnjeg sastanka, ministar Vučević je novim izaslanicima poručio da su izabrani u postupku pažljive selekcije i da od njih očekuje kvalitetne rezultate, kao i maksimalnu podršku diplomatskim naporima državnog rukovodstva u daljoj izgradnji i unapređenju međunarodnog ugleda Srbije.

Poželevši im uspeh u budućem radu, ministar Vučević izrazio je uverenje da će dostojno predstavljati Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije i nepokolebljivo štititi interese Srbije.

Današnjem sastanku prisustvovali su direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije brigadni general Slavko Rakić.
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas