16072020_MO_IO_1.JPG

Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

17. 07. 2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

Ministar Vulin upoznao je oficire koji odlaze u diplomatsku misiju sa osnovnim principima spoljne politike Republike Srbije i težišnim zadacima u okviru bilateralne vojne saradnje sa državama u koje odlaze. Spoljna politika Republike Srbije, vojna neutralnost i naši nacionalni interesi okvir su za rad i angažovanje vojnih izaslanika. Njihov zadatak je i podrška diplomatskim naporima državnog rukovodstva, diplomatskih predstavnika i predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića u daljoj izgradnji i unapređenju međunarodnog ugleda Republike Srbije i razvijanja saradnje sa državama u kojima će obavljati svoju dužnost.

Poseban zadatak i odgovornost naših vojnodiplomatskih predstavnika je dostojno predstavljanje Republike Srbije i Vojske Srbije, razvijanje svestrane i što bogatije vojne saradnje i promovisanje dostignuća odbrambene industrije Srbije.

Takođe, buduće izaslanike odbrane i pomoćnike izaslanika odbrane primio je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Sastancima ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa budućim izaslanicima i zamenicima izaslanika odbrane prisustvovao je i direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković.

 

Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

>Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane
Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas