20190614_sastanak_ministra_sa_buducim_izaslanicima_1.jpg

Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

14. 06. 2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

Kako je istakao ministar Vulin, njihov osnovni zadatak jeste da podrže diplomatske napore državnog rukovodstva i predsednika Aleksandra Vučića, kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, i da svoje sagovornike u inostranstvu neprekidno informišu o poziciji Republike Srbije.

- Zbog toga je veoma važno da osim dostojnog predstavljanja Republike Srbije i naše vojske, razvijanja vojne saradnje i promovisanja odbrambene industrije, težište vašeg angažovanja bude usmereno na širenje istine o našoj poziciji i problemima koje stvara Priština kao nepouzdan i neodgovoran pregovarač, koji zapravo ne želi nikakav kompromis, već neprestano generiše konflikte, rekao je ministar Vulin.

Sastanku ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane prisustvovao je i direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas