Medalje_21_10_2015.jpg

Pripadnicima Vojnoobaveštajne agencije dodeljene vojne spomen-medalje

21. 10. 2015

Beograd, 21. oktobar – Direktor Vojnoobaveštajne agencije (VOA) brigadni general Slavoljub Dabić, po ovlašćenju ministra odbrane, uručio je danas vojne spomen-medalje pripadnicima Agencije koji su učestvovali u borbenim dejstvima na teritoriji bivše SFRJ u periodu od 26. juna 1991. do 19. maja 1992. godine.

Uz čestitke pripadnicima Agencije, brigadni general Dabić rekao je da nema veće časti od odbrane svoje zemlje.

„Nadamo se da u budućnosti neće biti ratova kakvih je bilo devedesetih godina, ali mi kao pripadnici Vojnoobaveštajne agencije moramo uvek biti spremni da odgovorimo svim novim bezbednosnim izazovima i pretnjama“, naglasio je direktor Agencije.

Uz sećanje na poginule saborce, koji su svoje živote dali za zemlju, brigadni general Dabić je rekao da se moramo okrenuti ka budućnosti sa ciljem da se uspešno realizuju svi povereni zadaci, odbrane nacionalni interesi i pravovremeno informiše državno i vojno rukovodstvo o mogućim pretnjama iz inostranstva po bezbednost Republike Srbije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas