Pripadnici_VOA_obelezili_Dan_veterana.jpg

Pripadnici Vojnoobaveštajne agencije obeležili Dan veterana

02. 12. 2016

Pripadnici Vojnoobaveštajne agencije (VOA) i ove godine su obeležili praznik, 4. decembar - Dan veterana. Ujedno, pukovnik Dejan Pajić uručio je penzionisanim pripadnicima VOA vojne spomen-medalje za revnosnu vojnu službu.

Ovom prilikom odata je i počast minutom ćutanja poginulim pripadnicima vojske u oslobodilačkim i odbrambenim ratovima i oružanim sukobima na prostoru SFRJ i SRJ.

Pukovnik Pajić istakao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, nizom aktivnosti, 2. decembra 2016. godine, drugi put proslavljaju Dan vojnih veterana.

„Ne smemo zaboraviti naše prijatelje, kolege, komšije, sugrađane… koji su dali svoje živote za odbranu države. Pamtimo njihova herojska dela“, rekao je pukovnik Pajić.

„Nadamo se da u budućnosti neće biti ratova kakvih je bilo u prošlom veku, ali mi kao pripadnici Vojnoobaveštajne agencije moramo biti uvek spremni da odgovorimo svim novim bezbednosnim izazovima i pretnjama. Uz sećanje na poginule saborce, koji su svoje živote dali za zemlju, moramo se okrenuti ka budućnosti sa ciljem da se uspešno realizuju svi povereni zadaci u cilju odbrane i zaštite državnih interesa.“, istakao je pukovnik Pajić.

Dodao je i da mu je bila čast što je bio u prilici da uruči medalje penzionisanim pripadnicima VOA.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas