da_silva.jpg

Predstavljanje novoimenovanog izaslanika odbrane Republike Angole

13. 06. 2014

Beograd, 11. jun 2014. godine - Zastupnik direktora Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Slavoljub Dabić 11. juna je primio potpukovnika Eduarda da Silvu (Adăo Eduardo da Silva), novoimenovanog izaslanika odbrane Republike Angole u Republici Srbiji.

Sastanku je prisustvovao i Nj. e. gospodin Toko Diakenga Serao, ambasador Republike Angole u Republici Srbiji.

Brigadni general Slavoljub Dabić je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da saradnja u oblasti odbrane između Republike Angole i Republike Srbije, nakon dugogodišnjeg prekida, ponovo ima uzlaznu putanju. "Opredeljenje Republike Srbije je dinamički nastavak jačanja strateškog partnerstva i saradnje u oblasti odbrane sa R. Angolom". Ističući značaj uspostavljenog kontinuiteta susreta na visokom nivou, dodao je da je uveren da će to doprineti ne samo rešavanju otvorenih pitanja nego i unapređenju sveukupnih odnosa dveju prijateljskih država. Novom izaslaniku odbrane je poželeo dobrodošlicu u R. Srbiju i rekao da će mu Vojnobaveštajna agencija pružiti punu podršku u cilju unapređenja saradnje u predstojećem periodu.

Ističući razumevanje za razloge koji su doveli do prekida saradnje, Nj. e. gospodin Toko Diakenga Serao je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je u poslednjih nekoliko godina došlo do unapređenja naših sveukupnih bilateralnih odnosa.

Potpukovnik Eduardo da Silva se zahvalio na prijemu u Vojnoobaveštajnoj agenciji i ukazao da je njegov osnovni zadatak, zbog kojeg je imenovan na dužnost izaslanika odbrane u Republici Srbiji, jačanje prijateljstva i bilateralnih veza dveju država.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas