Slika 1.jpg

Predsednik Narodne skupštine Republike posetio VOA

20. 09. 2013

Beograd, 20. septembar 2013. godina - Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović posetio je danas Vojnoobaveštajnu agenciju Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Predstavnici VOA su u okviru današnje posete najpre upoznali predsednika Narodne skupštine sa muzejskom postavkom o istoriji vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

Nakon upoznavanja sa prošlošću i tradicijom Agencije, direktor VOA brigadni general Dragan Vladisavljević upoznao je predsednika Narodne skupštine, kao i njegove saradnike, sa ključnim elementima funkcionisanja Agencije, sa mestom VOA u bezbednosno-obaveštajnom sistemu RS, sa zakonskim okvirom, nadzorom i kontrolom, nadležnostima, funkcijama, misijom, organizacijskom strukturom, kao i aktivnostima Vojnoobaveštajne agencije.

Nakon uvodnog izlaganja diretora VOA, načelnici glavnih odeljenja detaljno su prezentovali nadležnosti i aktivnosti, odeljenja na čijem se čelu nalaze.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas