Slika 1.jpg

Predsednik Narodne skupštine Republike posetio VOA

20. 09. 2013

Beograd, 20. septembar 2013. godina - Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović posetio je danas Vojnoobaveštajnu agenciju Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Predstavnici VOA su u okviru današnje posete najpre upoznali predsednika Narodne skupštine sa muzejskom postavkom o istoriji vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

Nakon upoznavanja sa prošlošću i tradicijom Agencije, direktor VOA brigadni general Dragan Vladisavljević upoznao je predsednika Narodne skupštine, kao i njegove saradnike, sa ključnim elementima funkcionisanja Agencije, sa mestom VOA u bezbednosno-obaveštajnom sistemu RS, sa zakonskim okvirom, nadzorom i kontrolom, nadležnostima, funkcijama, misijom, organizacijskom strukturom, kao i aktivnostima Vojnoobaveštajne agencije.

Nakon uvodnog izlaganja diretora VOA, načelnici glavnih odeljenja detaljno su prezentovali nadležnosti i aktivnosti, odeljenja na čijem se čelu nalaze.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas