20191031_poseta_fakulteta.jpg

Poseta studenata Fakulteta za medunarodnu politiku i bezbednost

01. 11. 2019

Studenti Fakulteta za medunarodnu politiku i bezbednost Univerziteta “Union” u Beogradu posetili su 31. oktobra 2019. godine u okviru strucne prakse Vojnoobaveštajnu agenciju. Sa studentima su bili profesori tog fakulteta prof. dr Zoran Krsmanovic i docent dr Slobodan Andelkovic.

U ime uprave Agencije studentima se obratio pukovnik Dejan Pajic, koji im je poželeo dobrodošlicu i upoznao ih sa mestom i ulogom VOA u okviru bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije. Pukovnik Pajic govorio je o vrstama radnih mesta u VOA i kriterijumima koji treba da budu ispunjeni da bi se neko zaposlio u Agenciji. Posebno je skrenuo pažnju na poznavanje stranih jezika, rekavši da je osim visokog proseka na studijama, to jedan od glavnih uslova za zaposlenje.

Kroz kratku prezentaciju o ostalim aspektima rada VOA pukovnik Dragan Dabovic studente je upoznao sa nadležnostima Agencije i zakonskim okvirom njenog delovanja..

Na kraju posete, studentima je predstavljena istorijska postavka VOA, koja prikazuje razvoj vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

Profesori Krsmanovic i Andelkovic zahvalili su se predstavnicima VOA na detaljnoj prezentaciji i dugogodišnjoj saradnji, tokom koje se studentima približava delovanje jedine spoljne obaveštajne službe Srbije.

Posete studenata predstavljaju važan segment saradnje koji Vojnoobaveštajna razvija sa fakultetima koji se bave izucavanjem bezbednosti.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas