Poseta_VSBO.jpg

Poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane Vojnoobaveštajnoj agenciji

09. 02. 2016

Beograd, 9. februar - Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane prvo je predstavljena muzejska postavka o istoriji vojnoobaveštajne službe u Srbiji od njenog nastanka, 1884. godine do danas.

Nakon upoznavanja sa prošlošću i tradicijom vojnoobaveštajne službe, direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić upoznao je polaznike sa ključnim elementima funcionisanja Agencije, sa njenim mestom u bezbednosno-obaveštajnom sistemu RS, sa zakonskim okvirom delovanja, organizacijskom strukturom, kao i aktivnostima Vojnoobaveštajne agencije.

Takođe, prezentovane su nadležnosti i aktivnosti pojedinih organizacijskih celina Agencije, pre svega rad izaslanstava odbrane Republike Srbije u inostranstvu.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas