27_02_2020_naslovna.JPG

Poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

28. 02. 2020

Polaznici devete generacije Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) Škole nacionalne odbrane posetili su 27. februara Vojnoobaveštajnu agenciju.

Direktor VOA brigadni general Zoran Stojković upoznao je polaznike VSBO sa mestom i ulogom Agencije u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije, zakonskim okvirom delovanja, organizacijskom strukturom, nadležnostima, misijom i zadacima. On je posebno istakao značaj saradnje VOA sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativnom i Vojnobezbednosnom agencijom budući da je zajednički zadatak tih institucija očuvanje bezbednosti građana Srbije.

Načelnik VSBO pukovnik dr Goran Župac zahvalio je brigadnom generalu Stojkoviću na saradnji koja postoji od samog osnivanja tog najvišeg vida usavršavanja oficira i državnih službenika, kao i na podršci koju izaslanici odbrane pružaju prilikom studijskih programa VSBO.

U sklopu posete, polaznicima VSBO predstavljena je muzejska postavka VOA, koja prati istorijski razvoj obaveštajne delatnosti od njenih institucionalnih začetaka u srpskoj vojsci krajem 19. veka do danas.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas