10_02_2017_vsbo_naslovna.jpg

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

10. 02. 2017

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane realizovali su danas studijsku posetu Vojnoobaveštajnoj agenciji (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Predstavnici VOA su na početku posete prezentovali polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane muzejsku postavku vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas. Tokom obilaska muzejske postavke polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane iskazali su veliko interesovanje za bogatu istoriju i tradiciju obaveštajne delatnosti u Srbiji.

Nakon obilaska postavke vojnoobaveštajne službe, zamenik direktora VOA pukovnik Stojković Zoran upoznao je polaznike sa mestom Agencije u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije i zakonskim okvirom delovanja, sa osnovama njene organizacije, nadležnostima i funkcijama, kao i misijama, težišnim zadacima i aktivnostima Vojnoobaveštajne agencije. Potom su slušaocima Visokih studija bezbednosti i odbrane prezentovane nadležnosti i aktivnosti pojedinih organizacijskih celina Agencije, pre svega izaslanstava odbrane i Centra za obuku kadrova obaveštajne službe.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas