10_02_2017_vsbo_naslovna.jpg

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

10. 02. 2017

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane realizovali su danas studijsku posetu Vojnoobaveštajnoj agenciji (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Predstavnici VOA su na početku posete prezentovali polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane muzejsku postavku vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas. Tokom obilaska muzejske postavke polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane iskazali su veliko interesovanje za bogatu istoriju i tradiciju obaveštajne delatnosti u Srbiji.

Nakon obilaska postavke vojnoobaveštajne službe, zamenik direktora VOA pukovnik Stojković Zoran upoznao je polaznike sa mestom Agencije u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije i zakonskim okvirom delovanja, sa osnovama njene organizacije, nadležnostima i funkcijama, kao i misijama, težišnim zadacima i aktivnostima Vojnoobaveštajne agencije. Potom su slušaocima Visokih studija bezbednosti i odbrane prezentovane nadležnosti i aktivnosti pojedinih organizacijskih celina Agencije, pre svega izaslanstava odbrane i Centra za obuku kadrova obaveštajne službe.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 24.12.2018. | Završena Radionica o otvorenim izvorima

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić dоdеliо је u pеtаk, 21. dеcеmbrа, sеrtifikаtе pоlаznicimа Rаdiоnicе о upоtrеbi pоdаtаkа

  • 21.12.2018. | Sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

    Odbor za kontrolu službi bezbednosti, na sednicama zatvorenim za javnost, održanim 21. decembra 2018. godine, razmatrao je i usvojio izveštaje o radu Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije, za prethodni period.

  • 11.12.2018. | Sаrаdnjа sа Rаdiо-tеlеviziјоm Srbiје

    Pоlаznici Prоgrаmа stručnоg usаvršаvаnjа zа rаd u izаslаnstvimа оdbrаnе, kојi sprоvоdi Vојnооbаvеštајnа аgеnciја, pоsеtili su 5. dеcеmbrа Rаdiо-tеlеviziјu Srbiје.

Važniji linkovi

Pratite nas