GSU_U_Poseti_VOA.jpg

Polaznici GŠU u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

26. 02. 2015

Beograd (26.02.) –

Polaznici 58. klase Generalštabnog usavršavanja (GŠU) u okviru nastavnog programa posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić izrazio je zadovoljstvo povodom posete polaznika GŠU, koje iz godine u godinu potvrđuje važnost usavršavanja oficirskog kadra. „Očekujem da se i u budućnosti nastavi sa ovom tradicijom, kao i da vam znanje koje budete ovde stekli pomogne u izvršavanju zadataka koji su pred vama. Kao budući rukovodioci u Vojsci Republike Srbije i Ministarstvu odbrane, potrebno je da imate na umu da je funkcija VOA u sistemu odbrane kompleksna i veoma značajna“, naglasio je brigadni general Dabić.

Direktor VOA je polaznicima 58. klase GŠU predstavio ključne elemente funkcionisanja Agencije, prevashodno mesto i ulogu VOA u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije. Takođe, gostima je prezentovana i organizacijska struktura Agencije, kao i njene nadležnosti, zadaci i misije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas