GSU_U_Poseti_VOA.jpg

Polaznici GŠU u poseti Vojnoobaveštajnoj agenciji

26. 02. 2015

Beograd (26.02.) –

Polaznici 58. klase Generalštabnog usavršavanja (GŠU) u okviru nastavnog programa posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić izrazio je zadovoljstvo povodom posete polaznika GŠU, koje iz godine u godinu potvrđuje važnost usavršavanja oficirskog kadra. „Očekujem da se i u budućnosti nastavi sa ovom tradicijom, kao i da vam znanje koje budete ovde stekli pomogne u izvršavanju zadataka koji su pred vama. Kao budući rukovodioci u Vojsci Republike Srbije i Ministarstvu odbrane, potrebno je da imate na umu da je funkcija VOA u sistemu odbrane kompleksna i veoma značajna“, naglasio je brigadni general Dabić.

Direktor VOA je polaznicima 58. klase GŠU predstavio ključne elemente funkcionisanja Agencije, prevashodno mesto i ulogu VOA u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije. Takođe, gostima je prezentovana i organizacijska struktura Agencije, kao i njene nadležnosti, zadaci i misije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas