20190614_poseta_spc_3.jpg

Prijem kod patrijarha Irineja

14. 06. 2019

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem. U delegaciji su se nalazili oficiri Vojnoobaveštajne agencije koji će uskoro preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu i nastavnici vojne diplomatije.

Brigadni general Zoran Stojković upoznao je patrijarha sa ulogom i značajem izaslanika odbrane za Vojnoobaveštajnu agenciju i Republiku Srbiju u celini i ukazao na njihove složene zadatke i obaveze u narednom periodu. On je naglasio da praksa pokazuje da izaslanici odbrane imaju kvalitetnu i korisnu saradnju sa sveštenicima SPC u zemljama u kojima obavljaju dužnost i izrazio spremnost da se ta saradnja dalje unapređuje.

Patrijarh Irinej je istakao svoje zadovoljstvo zbog posete budućih izaslanika odbrane i naglasio značaj uspešnog predstavljanja naše vojske i države, potkrepljujući to sopstvenim iskustvima iz nedavnih poseta inostranstvu. Tokom susreta sagovornici su razmenili mišljenja o pitanjima od značaja za srpski narod i državu. Na kraju posete, patrijarh je, uz blagoslov, poželeo budućim izaslanicima uspeh na novim dužnostima.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas