Konferencija_Pocetna.JPG

Otvorena Konferencija izaslanika odbrane

26. 03. 2018

Osma konferencija izaslanika odbrane Republike Srbije otvorena je danas u Ministarstvu odbrane.

Konferenciju kojoj prisustvuju 22 vojna izaslanika Srbije otvorio je zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković, koji je tom prilikom rekao da je vojnodiplomatska delatnost jedan od stubova državne diplomatije i da VOA, kao nosilac te funkcije u Ministarstvu odbrane, predstavlja most koji spaja državne sa vojnim interesima. On je podsetio na činjenicu da je Konferencija odlična prilika da se analiziraju rezultati izaslanika odbrane u 2017. godini i da im se daju smernice za budući rad.
„U godini kada se obeležava 140 godina vojnodiplomatskog predstavljanja Srbije, važno je da se još jednom podsetimo koliko je vaš posao značajan i koliko doprinosi, ne samo osnaživanju vojne saradnje i zaštiti bezbednosnih interesa Srbije, već i jačanju ugleda naše zemlje u međunarodnoj zajednici“, naglasio je pukovnik Stojković tokom obraćanja vojnim izaslanicima.

U narednim danima, izaslanicima odbrane obratiće se čelni ljudi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici drugih državnih organa.

Cilj Konferencije je da se na sveobuhvatan način izvrši analiza rada izaslanstava odbrane Republike Srbije u 2017. godini i izdaju usmerenja za njihov dalji rad.

Predviđeno je da se Glavni plenarni sastanak sa izaslanicima odbrane održi u sredu, 28. marta.

Konferencija će trajati do 4. aprila.
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 14.06.2019. | Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

  • 14.06.2019. | Prijem kod patrijarha Irineja

    Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem.

  • 06.06.2019. | Kandidati za izaslanike odbrane u poseti Generalštabu

    Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarao je danas sa oficirima koji se pripremaju za rad u izaslanstvima odbrane

Važniji linkovi

Pratite nas