Konferencija_Pocetna.JPG

Otvorena Konferencija izaslanika odbrane

26. 03. 2018

Osma konferencija izaslanika odbrane Republike Srbije otvorena je danas u Ministarstvu odbrane.

Konferenciju kojoj prisustvuju 22 vojna izaslanika Srbije otvorio je zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković, koji je tom prilikom rekao da je vojnodiplomatska delatnost jedan od stubova državne diplomatije i da VOA, kao nosilac te funkcije u Ministarstvu odbrane, predstavlja most koji spaja državne sa vojnim interesima. On je podsetio na činjenicu da je Konferencija odlična prilika da se analiziraju rezultati izaslanika odbrane u 2017. godini i da im se daju smernice za budući rad.
„U godini kada se obeležava 140 godina vojnodiplomatskog predstavljanja Srbije, važno je da se još jednom podsetimo koliko je vaš posao značajan i koliko doprinosi, ne samo osnaživanju vojne saradnje i zaštiti bezbednosnih interesa Srbije, već i jačanju ugleda naše zemlje u međunarodnoj zajednici“, naglasio je pukovnik Stojković tokom obraćanja vojnim izaslanicima.

U narednim danima, izaslanicima odbrane obratiće se čelni ljudi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici drugih državnih organa.

Cilj Konferencije je da se na sveobuhvatan način izvrši analiza rada izaslanstava odbrane Republike Srbije u 2017. godini i izdaju usmerenja za njihov dalji rad.

Predviđeno je da se Glavni plenarni sastanak sa izaslanicima odbrane održi u sredu, 28. marta.

Konferencija će trajati do 4. aprila.
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 24.12.2018. | Završena Radionica o otvorenim izvorima

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić dоdеliо је u pеtаk, 21. dеcеmbrа, sеrtifikаtе pоlаznicimа Rаdiоnicе о upоtrеbi pоdаtаkа

  • 21.12.2018. | Sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

    Odbor za kontrolu službi bezbednosti, na sednicama zatvorenim za javnost, održanim 21. decembra 2018. godine, razmatrao je i usvojio izveštaje o radu Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije, za prethodni period.

  • 11.12.2018. | Sаrаdnjа sа Rаdiо-tеlеviziјоm Srbiје

    Pоlаznici Prоgrаmа stručnоg usаvršаvаnjа zа rаd u izаslаnstvimа оdbrаnе, kојi sprоvоdi Vојnооbаvеštајnа аgеnciја, pоsеtili su 5. dеcеmbrа Rаdiо-tеlеviziјu Srbiје.

Važniji linkovi

Pratite nas