06032019_Zavrsna_naslovna.JPG

Održan Glavni plenarni sastanak na Кonferenciji izaslanika odbrane

06. 03. 2019

U Domu Garde u Topčideru danas je održan Glavni plenarni sastanak u okviru 9. konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije na kojem se vojnim diplomatama obratio prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministar Dačić je naglasio da turbulentni odnosi na međunarodnoj sceni zahtevaju još tešnju i sadržajniju saradnju Ministarstva odbrane i Ministarstva spoljnih poslova. Prema njegovim rečima, to je način da se spoljnopolitički nastup Srbije unapredi i da se interesi naše zemlje zastupaju na najbolji mogući način.

- Zajednički sastanci na kojima razmenjujemo mišljenja predstavljaju potvrdu izuzetno bliske saradnje dva ministarstva, zahvaljujući kojoj realizujemo ciljeve u sprovođenju državne politike - rekao je ministar Dačić i dodao da treba maksimalno iskoristiti kapacitete oba ministarstva kako bi se vodila promišljena spoljna politika.

Ministar Dačić je istakao da je Vojnoobaveštajna agencija pouzdan partner Ministarstva spoljnih poslova i da treba razmotriti proširivanje mreže vojnih izaslanstava, pre svega u Africi i Aziji, kako bi se omogućilo preciznije predviđanje geopolitičkih kretanja i njihove refleksije na našu zemlju.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković zahvalio je ministru Dačiću na podršci koju pruža radu Agencije. Istakao je da je Konferencija prilika da se analizira rad izaslanika odbrane i da im se daju smernice za buduće spoljnopolitičko delovanje.

Vojnodiplomatska delatnost je jedan od stubova državne diplomatije, a Vojnoobaveštajna agencija predstavlja most koji spaja državne sa vojnim interesima.

Ovogodišnja Konferencija traje do 12. marta, a izaslanici odbrane razgovaraće sa čelnim ljudima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnicima drugih državnih organa.

 

Glavni plenarni sastanak na Кonferenciji izaslanika odbrane

Izjava brigadnog generala Zorana Stojkovića
 
 

Konferencija

Konferencija
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas