Cera_Odlikovanje_2016.jpg

Odlikovanje za srpskog izaslanika odbrane u Nemačkoj

28. 07. 2016

Ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen odlikovala je izaslanika odbrane Republike Srbije u toj zemlji potpukovnika Aleksandra Ceru Srebrnim krstom časti Bundesvera. Ovo je prvi put da Ministarstvo odbrane SR Nemačke jednom stranom izaslaniku odbrane dodeljuje orden tog nivoa.

Potpukovniku Ceri odlikovanje je u ime ministarke odbrane 13. jula 2016. godine uručio zamenik načelnika Sektora strategija i operacije Ministarstva odbrane Nemačke kontra - admiral Hans Kristian Luter.

„Poput vrsnog ambasadora sopstvene zemlje, koji svojim ponašanjem i radom služi kao primer, potpukovnik Cera je na poseban način dao doprinos produbljivanju nemačko - srpskog prijateljstva. Njegov izuzetni angažman znatno je doprineo da Nemačka lakše shvati kakav pristup treba da zauzme u svom vojnopolitičkom odnosu prema Srbiji“, naglasila je nemačka ministarska odbrane u pismu povodom odlikovanja.

Ceremoniji uručenja odlikovanja u nemačkom Ministarstvu odbrane prisustvovali su i načelnik Vojne obaveštajne uprave brigadni general Jirgen Brec, ambasador R. Srbije u Nemačkoj Dušan Crnogorčević, kao i novopostavljeni izaslanik odbrane Srbije u Nemačkoj pukovnik Dejan Cimbaljević.

Potpukovnik Cera je odlikovan na predlog poslanika Saveznog parlamenta koji su članovi Odbora za odbranu. Bio je na dužnosti izaslanika odbrane Srbije u Nemačkoj od jula 2012. godine.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas