2016_Dan_Vojske_1.jpg

Obeležavanje Dana Vojske Srbije u Vojnoobaveštajnoj agenciji Beograd 22.04.2016

22. 04. 2016

Vojnoobaveštajna agencija je danas u Velikoj ratnoj sali zgrade starog Generalštaba obeležila Dan Vojske Srbije – 23. april.

Obraćajući se pripadnicima agencije, direktor Vojnoobaveštajne agencije, brigadni general Slavoljub Dabić je istakao da je "obeležavanje 100 godina od "Albanske golgote" iz Prvog svetskog rata prilika da se setimo junaštva i stradanja naroda i vojske kakva nije viđena u novovekovnoj istoriji".

Sa razvojem Vojske, razvijala i Vojnoobaveštajna služba i ta povezanost održala se do današnjih dana. "Zajednička prošlost pokazatelj je da će vojska, kao i Agencija, deliti i budućnost Srbije. Od nas se očekuje da u svakom trenutku budemo spremni da odgovorimo svim bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama. Zato svi moramo uložiti i dodatni napor da svoj posao uradimo što profesionalnije, jer samo tako možemo pomoći našoj vojsci i državi u celini" rekao je brigadni general Dabić.

Ovom prilikom pročitana je informacija o Danu Vojske, naredba o unapređenjima za dvadeset lica u Vojnoobaveštjanoj agenciji, naredba o dodeli stimulativnih mera i uručene su vojne spomen medalje za učešće u borbenim dejstvima u SFRJ i SRJ kao i vojne spomenice povodom proslave jubileja Dana Vojske Srbije.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije je na kraju istakao da su unapređenja, odlikovanja i dodeljene stimulativne mere rezultat godina požrtvovanja, marljivog rada, posvećenosti poslu, Vojsci i otadžbini ali i profesionalnog i odgovornog rada. "Siguran sam da će nagrađeni, kao i svi ostali pripadnici Agencije, nastaviti da izvršavaju sve postavljene zadatke u cilju odbrane i zaštite državnih interesa. U godini koja je za nama, vrlo smo odgovorno, predano i ozbiljno radili" rekao je brigadni general Dabić.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas