24_03_2017_Dan_secanja.jpg

Obeležavanje Dana sećanja na nastradale u NATO agresiji

24. 03. 2017

Pripadnici Vojnoobaveštajne agencije (VOA) su danas obeležili osamnaest godina od NATO agresije na Republiku Srbiju. Na početku komemorativnog obeležavanja Dana sećanja na nastradale u NATO agresiji u proleće 1999. godine, minutom ćutanja je odata počast poginulim pripadnicima Vojske i civilnim žrtvama tokom napada na našu otadžbinu.

Evocirajući uspomene na navedeni period pukovnik Željko Gajić podsetio je na početak i sam tok intenzivnih dejstava NATO snaga koja nisu zabeležena u istoriji ratovanja, ali i na odlučnost pripadnika Vojske i naroda u celini da se odupre napadaču. Istakao je da pripadnici VOA neće zaboraviti to vreme stradanja i bola, kao ni preko hiljadu pripadnika Vojske i Policije, koji su zavetovali svoje živote za slobodu i nezavisnost otadžbine, ali ni oko dve i po hiljade poginulih civila, a posebno dece.

Sećajući se tih događaja neophodan je nastavak čuvanja uspomena na navedene žrtve koje su ugradile sebe u budućnost svoje otadžbine i njen život.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas