24_03_2017_Dan_secanja.jpg

Obeležavanje Dana sećanja na nastradale u NATO agresiji

24. 03. 2017

Pripadnici Vojnoobaveštajne agencije (VOA) su danas obeležili osamnaest godina od NATO agresije na Republiku Srbiju. Na početku komemorativnog obeležavanja Dana sećanja na nastradale u NATO agresiji u proleće 1999. godine, minutom ćutanja je odata počast poginulim pripadnicima Vojske i civilnim žrtvama tokom napada na našu otadžbinu.

Evocirajući uspomene na navedeni period pukovnik Željko Gajić podsetio je na početak i sam tok intenzivnih dejstava NATO snaga koja nisu zabeležena u istoriji ratovanja, ali i na odlučnost pripadnika Vojske i naroda u celini da se odupre napadaču. Istakao je da pripadnici VOA neće zaboraviti to vreme stradanja i bola, kao ni preko hiljadu pripadnika Vojske i Policije, koji su zavetovali svoje živote za slobodu i nezavisnost otadžbine, ali ni oko dve i po hiljade poginulih civila, a posebno dece.

Sećajući se tih događaja neophodan je nastavak čuvanja uspomena na navedene žrtve koje su ugradile sebe u budućnost svoje otadžbine i njen život.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas