Dan_secanja_2016.jpg

Obeležavanje Dana sećanja na nastradale u NATO agresiji

25. 03. 2016

Pripadnici Vojnoobaveštajne agencije su juče obeležili sedamnaest godina od NATO agresije na Republiku Srbiju. Na početku obraćanja, brigadni general Slavoljub Dabić, direktor Vojnoobaveštajne agencije, pozvao je sve pripadnike agencije, da minutom ćutanja odaju počast poginulim pripadnicima Vojske, ali i civilnim žrtvama, posebno deci, tokom NATO agresije.

Podsećajući na događaje i okolnosti koje su se desile 1999. godine, brigadni general Slavoljub Dabić, je istakao da smo bili svedoci stradanja sa jedne strane i otpora i jedinstva ponosnih i hrabrih ljudi. Podsetio je pripadnike agencije da se ponovo, kao i prethodnih godina, sećamo razaranja gradova, sećamo se oko dve i po hiljade poginulih civila, odbrane slobode i nezavisnosti naše otadžbine, kada je živote položilo preko hiljadu pripadnika Vojske i policije. Naglasio je da "čuvamo uspomenu na naše poginule i sećamo se kako onih, koji svoje živote položiše braneći otadžbinu, tako i svih nevino stradalih tokom NATO agresije proleća 1999. godine, jer su svojom žrtvom ugradili sebe u budućnost svoje otadžbine i u njen život".

Povodom Dana sećanja, brigadni general je dodelio Vojne spomen medalje pripadnicima Vojnoobaveštajne agencije za učešće u borbenim dejstvima na teritoriji Savezne Republike Jugoslavije i SFRJ, istakavši da je posebno ponosan na ulogu i značaj vojnoobaveštajne službe o odbrani državnih i nacionalnih interesa u početku agresije i tokom samih dejstava čime smo dali značajan doprinos očuvanju operativnih sposobnosti Vojske.
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas