59KlasaGSU1.jpg

Nastavna poseta polaznika GŠU Vojnoobaveštajnoj agenciji

23. 02. 2016

Beograd (23.02.) – Polaznici 59. klase Generalštabnog usavršavanja (GŠU) u okviru nastavnog programa posetili su danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Direktor VOA brigadni general Slavoljub Dabić izrazio je zadovoljstvo zbog ove posete, koja iz godine u godinu potvrđuje važnost usavršavanja oficirskog kadra.

„Očekujem da se i u budućnosti nastavi sa ovom tradicijom, kao i da vam znanje koje budete ovde stekli pomogne u realizacija vaših budućih zadataka. Kao budući rukovodioci u Vojsci RS i Ministarstvu odbrane treba da znate mesto Vojnoobaveštajne agencije u bezbednosno-obaveštajnom sistemu R. Srbije, da imate na umu kompleksnost, osetljivost i značaj aktivnosti koje Agencija realizuje za sistem odbrane“, naglasio je brigadni general Dabić.

Direktor VOA je polaznicima 59. klase GŠU predstavio ključne elemente funkcionisanja Agencije, zakonske okvire delovanja, organizacijsku strukturu aktivnosti Vojnoobaveštajne agencije. Takođe, gostima su prezentovane misije, nadležnosti i zadaci pojedinih organizacijskih celina Agencije.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas