29052017_NGS.jpg

Načelnik Generalštaba sa kandidatima za rad u izaslanstvima odbrane

29. 05. 2017

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u sklopu priprema kandidata za rad u izaslanstvima odbrane Republike Srbije, obavio je danas završne razgovore sa kandidatima za rad u izaslanstvima odbrane u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Rumuniji, Hrvatskoj i Italiji.

General Diković je našim oficirima poželeo da uspešno završe sve pripreme za predstojeće dužnosti, uz poruku da savesno i odgovorno predstavljaju i štite interese Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Tom prilikom, načelnik Generalštaba informisao je kandidate za izaslanike i pomoćnika izaslanika odbrane o aktivnostima Vojske Srbije, kao i o najznačajnijim aktivnostima iz planova bilateralne vojne saradnje sa zemljama u kojima će biti angažovani.

Kandidati za dužnosti izaslanika odbrane i pomoćnika izaslanika su u završnoj fazi priprema i očekuje se njihovo skoro upućivanje u ovih pet zemalja.

Izaslanike odbrane prethodno je primio ministar odbrane Zoran Đorđević.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 14.06.2019. | Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

  • 14.06.2019. | Prijem kod patrijarha Irineja

    Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem.

  • 06.06.2019. | Kandidati za izaslanike odbrane u poseti Generalštabu

    Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarao je danas sa oficirima koji se pripremaju za rad u izaslanstvima odbrane

Važniji linkovi

Pratite nas