29052017_NGS.jpg

Načelnik Generalštaba sa kandidatima za rad u izaslanstvima odbrane

29. 05. 2017

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u sklopu priprema kandidata za rad u izaslanstvima odbrane Republike Srbije, obavio je danas završne razgovore sa kandidatima za rad u izaslanstvima odbrane u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Rumuniji, Hrvatskoj i Italiji.

General Diković je našim oficirima poželeo da uspešno završe sve pripreme za predstojeće dužnosti, uz poruku da savesno i odgovorno predstavljaju i štite interese Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Tom prilikom, načelnik Generalštaba informisao je kandidate za izaslanike i pomoćnika izaslanika odbrane o aktivnostima Vojske Srbije, kao i o najznačajnijim aktivnostima iz planova bilateralne vojne saradnje sa zemljama u kojima će biti angažovani.

Kandidati za dužnosti izaslanika odbrane i pomoćnika izaslanika su u završnoj fazi priprema i očekuje se njihovo skoro upućivanje u ovih pet zemalja.

Izaslanike odbrane prethodno je primio ministar odbrane Zoran Đorđević.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas